У Подгорици за 30 сати пало 170 литара кише, активиран план заштите

СРНА
У Подгорици за 30 сати пало 170 литара кише, активиран план заштите

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори је за неких 30 сати највише кише пало на подручју Подгорице – скоро 170 литара на метар квадратни, изјавио је подгорички метеоролог Бранко Мицев.

На Цетињу је пало око 160 литара, а у Колашину је пало 130 литара кише на метар квадратни.

"Као посљедица ове обилне кише водостај Мораче у Подгорици, за кратко вријеме, имао је пораст од преко пет метара", каже Мицев за РТЦГ. Због обилних падавина које су од јуче интензивно присутне на подручју Подгорице, градске службе имале су повећан обим посла и интервенција.

Ради се на санирању посљедица невремена на више локација.

Активиран план заштите од поплава

Тим за заштиту и спасавање у Бијелом Пољу издао је наредбу свим службама да организују 24-сатна дежурства и стање приправности подигну на највиши ниво, чиме је активиран план заштите од поплава на овој општини. С

лужби заштите и спасавања Бијело Поље иницирано је подизање интервентне спремности свих учесника заштите и спасавања на подручју општине у циљу заштите становништва, инфраструктуре, објеката и других штићених вриједности од поплава.

Усљед неповољних метеоролошких услова и обимних падавина у протекла 24 сата, предсједник Општине и руководилац тима за заштиту и спасавање Петар Смоловић издао је наредбу Службама да активирају План заштите од поплава у Бијелом Пољу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана