У Подгорици сутра протест због смјене Бечића, ДФ поручује да неће дозволити повратак ДПС-а

Срна, Танјуг
У Подгорици сутра протест због смјене Бечића, ДФ поручује да неће дозволити повратак ДПС-а

ПОДГОРИЦА - Посланик Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић најавио је за сутра у Подгорици протест због смјене Алексе Бечића са мјеста предсједника Скупштине.

Мартиновић је рекао да је јуче у Скупштини дошло до прекрајања изборне воље грађана од Коалиције „Црно на бијело“ која, како је рекао, твори нову већину са Демократском партијом социјалиста (ДПС), што сматра да је супротно Уставу, изборној вољи и свим демократским принципима.

-Као што смо најавили, сутра у 18 часова окупићемо се код Храма, гдје ћемо мирно и достојанствено изразити наше демократско и Уставом загарантовано право да, заједно са грађанима, изразимо незадовољство - рекао је Мартиновић.

Он је додао и да се протести неће зауставити сутра јер, како је истакао, у тој партији очекују да заједно са грађанима спријече „издају њиховог повјерења“.

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић поручио је да неће дозволити повратак ДПС-а на власт и да су спремни за протесте.

-Оно што смо видјели јуче на релацији Демократе-УРА не дају нам неку наду да се може доћи до договора. Наши посланици су јуче послали поруке помирења и договора, а од УРА нисам чуо неке конкретне понуде осим флоскула и празне приче о европском путу и европској влади - рекао је Вучуровић.

Он је поновио да ДФ није прихватљива влада коју би подржао ДПС, као и да ће имати снажан одговор уколико УРА врати ДПС у позицију да одлучује.

-Није нормалан слијед да се прави влада коју подржава ДПС. Они морају бити кажњени за све што су радили у посљедњих 30 година. Овдје су се десиле промјене, а ова експертска влада је направила само континуитет владања ДПС-а - додао је он.

Вучуровић је рекао да се ДФ залаже да се формира Влада од партија парламентарне већине и мањинских странака, те истакао да су избори рјешење.

Истакао је да неће дозволити да се ДПС врати на власт, нагласивши да су ту непоколебљиви, да се боре за очување изборне воље грађана.

-Видим да су Демократе на истом фону и ти протести ће услиједити ако неко покуша да оживи ДПС и укључи је у одлучивање у процесима. Јавност ће се увјерити у снагу тих протеста - закључио је Вучуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана