У Подгорици сутра Дан жалости

Агенције
У Подгорици сутра Дан жалости

ПОДГОРИЦА - У Подгорици ће сутра бити обиљежен Дан жалости у знак сјећања на преминуле од посљедица корона вируса.

Како је саопштено из црногорске престонице, градоначелник Подгорице Иван Вуковић донио је одлуку којом се 22. март проглашава Даном жалости у знак сјећање на преминуле од посљедица ове инфекције.

“Годишњица од смрти прве жртве вируса корона у нашој држави обавезује нас да се са посебним поштовањем односимо према свим жртвама ове планетарне пошасти и да покажемо саосјећање према њиховим породицама који су неочекивано и изненада изгубили своје најближе”, навео је Вуковић.

Како је најављено, Дан жалости биће обиљежен истицањем заставе на пола копља на згради управе Главног града, јавним службама, предузећима и установама чији је Главни град оснивач, као и објектима мјесних заједница и другим установама на територији главног града Подгорице.

Локални јавни емитер ДОО “РТВ Подгорица” прилагодиће програм обиљежавању Дана жалости, а електронски и други медији на територији Подгорице, организатори јавних програма и садржаја дужни су да своје програме и садржаје прилагоде обиљжавању Дана жалости.

Како наводи ЦДМ, на овај нацин Подгорица подржава иницијативу црногорског предсједника да се 22. март прогласи Даном националног сјећања на преминуле од посљедица корона вируса у Црној Гори.

Претходно је данас објављено да ће Херцег Новом и Бару сутра бити Дан жалости у знак сјећања на све жртве корона вируса.

Црногорски предсједник Мило Ђукановић подржао је данас иницијативу да се 22. март прогласи даном жалости и даном националног сјећања на све жртве корона вируса, и најавио да ће тог дана застава на згради Председништва бити спуштена на пола копља у знак сјећања на преминуле.

Ђукановић је на свом званичном Твитер налогу написао да од Владе Црне Горе очекује да се прогласи дан жалости и да озбиљно узме у разматрање идеју о подизању споменика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана