У Осијеку повријеђена два ватрогасца

Срна
У Осијеку повријеђена два ватрогасца

ОСИЈЕК - Два ватрогасца повријеђена су пожару у Осијеку који је избио у д дворишту фирме "Драва интернешнел" гдје гори пластична маса и амбалажа.

Пожар је букнуо око 40 минута иза поноћи у кругу у осјечком приградском насељу Бријест, јавила је полиција.

Густи дим проширио се километрима даље, а ватру гаси око 100 ватрогасаца.

Токсиколог Фрањо Плавшић упозорио је на могуће проблеме због овог пожара. "Осим угљен-моноксида угљен-диоксида појављују се и други гасови, али и због своје канцерогености врло опасни диоксин. Гасови гуше, избија кашаљ", појаснио је.

Горан Ивковић, шеф ватрогасне јединице у Осијеку, каже да до сада није видио пожар таквог интензитета. "Гледате и немоћни сте... У 30 година овакав пожар и неповољне услове нисам видио", казао је Ивковић, додајући да је увелике помогао и робот цивилне заштите.

Према његовим ријечима, дим је отрован и и опасан, преносе медији.

Главни шеф градске ватрогасне службе Славко Туцаковић каже да су повријеђена два ватрогасца збринута, те да нема информација д аје неко добио тровање.

"Пожар је активан, сигурно ће бити активан цијели дан. За два-три сата ће стићи и ново средство, којим ћемо пробати успорити пожар додајући средство у ватрогасне камионе", истиче он.

Дим од пожара проширио се жупанијом, а медији преносе да се види и из свемира.

Осјечки градоначелник Иван Радић изјавио је да су квалитетет ваздуха и воде у Осијеку задовољавајуће, да се по избијању пожара појачало са испитивањима воде у Водоводу, а настава у осјечким школама одвија се нормално.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана