У одрону у Индонезији 26 погинулих и 82 несталих

Срна
У одрону у Индонезији 26 погинулих и 82 несталих

Џакарта - Спасилачке екипе крче путеве булдожерима трагајући за више од 80 особа несталих након стравичних одрона у којима је послије олујних киша, погинуло најмање 26 људи и потпуно уништено једно село на индонежанском острву Јава, саопштили су данас званичници.

Пронашли смо још шест тијела, а 82 људи води се као нестало", изјавио је портпарол Националне агенције за ублажавање природних катастрофа Сутопо Пурво Нугрохо.

На стотине спасилаца копају по блату голим рукама, лопатама у очајничком покушају да пронађу преживјеле.

"Веома сам забринут за дванаесточлану породицу у којој су и дјеца, а који су затрпани у одронима", рекао је овај званичник.
"Био сам шокиран када сам видјео да је моје село сравњено са земљом", рекао је један мјештанин, изражавајући наду да ће преживели бити пронађени.

"Око 105 кућа потпуно је уништено у одрону који је прексиноћ опустошио село Џемблунг, на око 450 километара од Џакарте, изјавио је портпарол Нугрохо.

У потрази за несталима власт је ангажовала и псе трагаче.
"Шансе да пронађемо преживјеле сада су врло мале, али, никад се не зна", наводе спасиоци. 
Нугрохо је раније навео да су неки спасиоци чули гласове који допиру испод рушевина и наслага блата, али због мањка одговарајуће опреме они нису могли да буду спасени.

Само двије куће су остале поштеђене у налету одрона, а 420 особа је евакуисано из околних области.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана