У Никшићу скуп подршке Русији

Срна
У Никшићу скуп подршке Русији

НИКШИЋ - На никшићком Тргу Шака Петровића вечерас су се окупили грађани у знак подршке Русији, која, како су истакли, у 21. вијеку штити православни народ у Украјини од нестанка.

Веселин Ђоковић је окупљенима поручио да нису за рат, а посебно између православног братског народа, али и да и “птица на грани зна да је Русима овај рат наметнуо НАТО, Америка и криминалне групације које расипају дрогу по свијету да би одржавали НАТО”.

“Пуних осам година се НЈегова светост патријарх московски и цијеле Русије Кирил моли на литургији у Храму Христа Спаситеља да наша браћа и сестре не гину у Донбасу, а цијели свијет ћути. Нису могли Руси да гледају како народ страда у Доњецку и Луганску, где је од 2014. године убијено око 14.000 људи”, рекао је он.

Ђоковић је истакао да су на многим спомен-обиљежјима исписана имена убијене дјеце, а да свијет ћути пред тим злочинима које организује НАТО.

“Мислим да је потпредсједнику Владе Црне Горе Дритану Абазовићу било људскије јуче да је повео специјалног изасланика САД за западни Балкан Габријела Ескобара мало до Мурина, да види жртве НАТО-а и да га сврати у Даниловград да види гђе је пала прва жртва, млади војник на одслужењу војног рока из Србије”, рекао је Ђоковић.

Он је додао да је, напротив, Абазовић најавио увођење још јачих санкција Русији и да хоће уз помоћ Ескобара да дође до власти.

“Има ли ишта срамније у Црној Гори данас него бити послушник страних амбасада и ЕУ под командом НАТО-а”, запитао је Ђоковић.

Он је нагласио да Срби у Црној Гори немају представника и да ће се српски народ бранити сам до краја.

“Народе, казнимо све који хоће да нам узму вјеру и нацију. Срби, нема назад, иза је Русија”, поручио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана