У Николу Бојовића пуцао плаћеник познат као Пит Бул

Агенције
У Николу Бојовића пуцао плаћеник познат као Пит Бул

Подгорица - Николу Бојовића убио је плаћеник под надимком Пит Бул, преносе агенције.

Он је послије злочина који се догодио 29. априла у центру Београда напустио Србију.

Убиство брата Луке Бојовића, вође новог земунског клана, платио је из освете Слободан Шарановић (74) из Даниловграда, уз кога је осумњичен и Ратко Кољеншић (36) из Никшића.

Ови подаци, стоје у документима које је Србија послала црногорском правосуђу у захтјеву за екстрадицију Шарановића и Кољеншића, који су у притвору у Спужу, преносе београдски медији.

У захтјеву за изручење, српска полиција је послала и снимак са сигурносне камере једног објекта у близини мјеста убиства на коме се види како Пит Бул пуца у Бојовића.

Убица је имао и покривену главу.

Ванрасправно вијеће Вишег суда у Подгорици, на основу ових докумената из Београда, током идуће седмице изјасниће се да ли су сагласни да црногорски држављани Шарановић и Кољеншић буду изручени.

Њихови браниоци јуче су суду доставили своје виђење захтјева за екстрадицију и категорично се противе изручењу.

Адвокат Зоран Пиперовић, који са Данилом Мићовићем брани Шарановића, казао је да тражи да суд одбије изручење њихових клијената и одмах им укине притвор.

- Србија није доставила Црној Гори доказе на основу којих се може утврдити постојање сумње да је нека особа починила дјело за које се тражи њено изручење. Таквих доказа нема ни у наредби за споврођење истраге. Све се базира на антроплошким анализама и доказима са мјеста злочина и видео-записа са сигурносних камера - тврди Пиперовић, и подвлачи да су ти докази апсолутно неподобни.

Адвокат Никола Медојевић, који заступа Кољеншића, такође је категоричан је да у документима из Београда не постоје докази за сумњу.

- Ријеч је о потпуној процесној неозбиљности, што је забрињавајуће и не може се апсолутно третирати да је молба за изручење поднесена на правно ваљан начин. Једина исправна одлука је да се изручење не одобри, а њом Црна Гора не би ничим провредила своје уговорене обавезе - сматра Медојевић.

Његов клијент је, како каже, потпуно залутао у ову причу и ничим не припада криминалном миљеу.

Пиштољ ми је подметнут

Београђанин Милош Делибашић (29) који је ухапшен у Будви 16. јула у оквиру истраге убиства Милоша Видаковића (29), али до данас није званично и осумњичен за тај злочин испред зидина Старог града 2. јула, јуче је на суђењу у Основном суду у Котору, гдје му се суди због нелегалног посједовања оружја, тврдио да му је пиштољ у његовом ранцу подметнула полиција.

Делибашић, за кога се сумња да је по налогу Шарановића за 15.000 евра организовао убиство Николе Бојовића, тврди да није учествовао у том злочину јер је четири дана раније изашао из затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана