У Марибору бачене бакље на зграду општине ФОТО

Агенције, Фото: Delo
У Марибору бачене бакље на зграду општине ФОТО

Марибор, Љубљана - Демонстранти су у Марибору бацили двије бакље на балкон зграде општине, а једну бакљу су кроз разбијен прозор убацили и у саму зграду, јавили су словеначки медији, а преносе агенције.

Због све напетије ситуације пред зграду општине упућено је додатно полицијско појачање, као и хеликоптер, из којег се демонстрантима упућују упозорења да се смире.

Хиљаде људи на улицама Словеније протестује против политичке елите и тражи хитне промјене у држави.

У Љубљани се окупило неколико хиљада демонстраната, који траже оставку свих политичара у земљи.

Полиција је путем “Твитера” саопштила да су засад приведене три малољетне особе због угрожавања јавног реда и мира, те да су код нјих пронађена “опасна средства”, која су заплијењена.


Полиција је претражила неколико особа, а у приправности је и водени топ, у случају да се протести поновно претворе у насилне обрачуне.

Најнапетија је ситуација током дана била Цељу, гдје се на главном градском тргу окупило око 1.500 демонстраната.

Због напада на полицију приведена је једна особа, те због ремећења јавног реда њих још девет, а група маскираних лица је на полицију бацала различите предмете.

- Ово нису протести ово је побуна, општенародни устанак - тако се на друштвеним мрежама у Словенији најављивала вечерашња рунда протеста у највећим словеначким градовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана