У канцеларији ракија са етикетом Павелића

Агенције
У канцеларији ракија са етикетом Павелића

Загреб - Директор загребачког театра "Гавела" у сукобу је са рачуновођом, који у канцеларији држи биографију Хитлера, флашу ракије са етикетом Анте Павелића и који је говорио, прије отказа, да "Гавела" не смије да сарађује са Србијом.

- Не постоји "случај Гавела", постоји само покушај рушења угледа театра, због чега ће против бившег рачуновође Винка Микулића бити покренут кривични поступак - рекао је директор "Гавеле" Дарко Стазић.

Он је изнио податке о пословању, чију је законитост настојао да оспори рачуновођа, којем је послије тога уручен отказ због одавања пословних тајни. Према Стазићевим ријечима, све што је Микулић изговорио су манипулације и напад из његовог личног погледа на свијет. Проблеми су почели 2008. године када су Микулићу с његовог фиксног телефона блокирани позиви у иностранство, чиме му је онемогућено да зове у БиХ. Послије тога он је пријавио "Гавелу" тужилаштву и полицији. Међутим, нико није открио ништа спорно.

- Микулић није звиждач, него клеветник и особа која у својој канцеларији држи Хитлерову биографију и флашу ракије с етикетом Анте Павелића. Кад сам га питао зашто то држи, одговорио је: Шта имаш против Павелића и Хитлера? - казао је Стазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана