У Јадран упловио амерички носач авиона, старлете из региона се сјатиле у Сплит VIDEO

Blic.rs
У Јадран упловио амерички носач авиона, старлете из региона се сјатиле у Сплит VIDEO

Амерички носач авиона USS Хари С. Труман упловио је јутрос у Брачки канал и усидрио се око два километра од сплитске Градске луке. Међутим, долазак овог носача са око 5500 чланова посаде у Сплит могао би да створи ново "златно доба" проституције у том граду.

Наиме, појавиле су се информације да је, уочи доласка брода, примјећено организовање већих група проститутки. По писању "Слободне Далмације", један црногорски макро ангажовао је  групу око 40 "дама ноћи" из Србије и Црне Горе које ће бити на располагању војницима.  

На порталу cro-escort.com, форуму на којем чланови размjењују своја искуства са проституткама, чланови коментаришу да се дjевојке у Сплиту још нису појавиле и да би требале да стигну слиједеће недјеље. 

Јавна је тајна да долазак великих војних бродова са собом често повлачи бујање индустрије најстаријег заната, па док се љети највећи дио проституције одвија на јахтама, очекује се да ће војници услуге користити широм Сплита, вјероватно у унајмљеним просторима и хотелским собама.  

Долазак странаца увијек је разлог за повећање цене, па се очекује да би дјевојке могле да зараде и 500 евра по сусрету. Ове и прошле године у Далмацији је разбијено неколико ланаца проституције па је вјероватно то разлог "увоза" проститутки из комшилука. 

Амерички носач има носивост 85 авиона и 20-так хеликоптера, дуг је 333 метара, са газом од 12 метара и посадом од 4.922 члана, а како је најављено, у послијеподневним сатима биће организована посјета новинара том бојном броду.

Носач авиона УШ Хари С. Труман у саставу је америчке Шесте флоте са сједиштем у Напуљу у Италији, која управља и учествује у низу здружених поморских операција, најчешће са савезницима и партнерима у Европи и Африци.

Хрватско Министарство одбране оцијенило је да је посјета носача авиона Хрватској потврда блиских односа те земље и Сједињених Америчких Држава, као поузданих партнера који заједно раде на успостављању и одржавању сигурности и просперитета.

У сплитску луку 2006. године упловио је носач авиона УСС Ентерпрајз, а Сплит су и раније посјећивали амерички носачи авиона: у априлу 1976. УСС Саратога и 1979. УСС Америка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана