У Израелу око 180 хрватских држављана

СРНА
У Израелу око 180 хрватских држављана

ЗАГРЕБ - У Израелу је, према прикупљеним информацијама, тренутно око 180 хрватских држављана и Министарство спољних и европских послова Хрватске интензивно ради на проналажењу рјешења за њихов повратак у Хрватску.

"Осигурање репатријације наших држављана тренутно је приоритет. Министарство спољних и европских послова и Амбасада Хрватске у Израелу заједно са израелском страном, која планира даље међународне летове, координира могућност пријевременог превоза за држављане у најскоријем могућем року", саопштено је из Министарства.

У саопштењу се истиче да је Амбасада Хрватске у Израелу од почетка кризе у сталном контакту са хрватским држављанима који тамо бораве, те да је ситуација врло изазовна и промјенљива.

"Путнички ваздушни саобраћај у Тел Авиву је обустављен, док су преласци преко граничних прелаза са Јорданом ограничени", наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова савјетује хрватским држављанима да не напуштају сигурно уточиште док се ситуација не стабилизује и док се не пронађе могућност репатријације.

"Амбасада Хрватске у Тел Авиву и Министарство спољних и европских послова у сталном су контакту са ЕУ и међународним партнерима, те настављају пратити стање на терену. Позивамо наше држављане који су тренутно у Израелу да контактирају Амбасаду Хрватске у Тел Авиву", додаје се у саопштењу.

У Израелу је ванредно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела. На обје стране има на стотине мртвих и хиљаде рањених. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана