У Хрватској ухапшен Нермин Ћулум

ГС
У Хрватској ухапшен Нермин Ћулум

Полицијске дуге цијеви данас су окупирале зграду Жупанијског суда у Сиску. Наиме, како наводе хрватски медији на судско рочиште са лисицама на рукама у Суд је доведен 39-годишњи Нермин Ћулум који је одраније познат полицијским агенцијама у БиХ.

 

Ћулум је ухапшен у сриједу на граничном пријелазу Хрватска Дубица  - Босанска Дубица док је улазио у Хрватску. Био је путник у аутомобилу Ланд Ровер њемачких таблица.

Вјерује се да није знао да је за њим расписана међународна Интерполова потјерница из Швицарске још од 18. августа ове године.

Њега швajцарско правосуђе тражи због сумње у међународну проституцију и трговину људима, јавља Јутарњи лист.

Одређен му је екстрадицијски притвор и до даљњега остаје иза решетака затвора Загреб, а изручењу Швицарској се, како пишу хрватски медији, успротивио.

С колико га се тачно кривичних дјела повезује и колико је жртава није познато, но неслужбено се сазнаје да је ријеч о истраживању које сеже уназад десетак година.

Међу организацијама и појединцима који се у БиХ сматрају опасним нашла су се и имена браће Ћулум, Армина и Нермина, за које је наведено да су на челу бајкерске организације “United Tribuns”.

„United Tribuns” 2004. је у Њемачкој основао бх. боксер Армин Ћулум звани Боки, који је за своју организацију у медијским иступима тврдио да је заједница или братство бодибилдера, познавалаца борилачких вјештина и избацивача и да немају ништа с криминалом.

Но, њемачка полиција тврди супротно и прогласила је ту организацију мафијашком и трећом по опасности у Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана