У Хрватској посебно упозорење због велике промјене времена

Срна
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ- Хидрометеоролошки завод Хрватске објавио је посебно, озбиљно упозорење због велике промјене времена која ће сутра захватити већи дио земље - за цијелу обалу је на снази је и црвено упозорење Метеоаларма.

Метеоролози најављују да ће велика промјена времена Хрватску захватити вечерас.

Кише ће већ сутра ујутро бити на Јадрану и у подручјима уз Јадран, а у вишем горју сусњежице и снијега. До краја дана киша ће захватити цијелу Хрватску, а мјестимично ће бити обилна, уз израженије пљускове и грмљавину, нарочито на Јадрану. Локално до краја дана може пасти и више од 100 литара кише по метру квадратном.

Према прогнози, биће и снијега, нарочито у горским крајевима, уз стварање новог сњежног покривача. У Горском котару биће и више од 10 центиметара, док ће сусњежице, вјероватно и снијега бити увече и у ноћи на сриједу и у нижим дијеловима сјеверозападне унутрашњости.

Највеће количине падавина прогнозиране су на Јадрану те Горском котару, Лици и далматинском залеђу гдје постоји значајна могућност појаве бујичних и урбаних поплава.

Водостаји ријека, који су посљедњих дана расли и већ достигли мјере одбране од поплава, неће значајно опасти прије нових падавина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана