У Херцег Новом борави 21.500 туриста, све више посјетилаца из Западне Европе

Танјуг
У Херцег Новом борави 21.500 туриста, све више посјетилаца из Западне Европе

ХЕРЦЕГ НОВИ - Хецег Нови је деценијама интересантна дестинација за туристе из региона, а директорка Туристичке организације Херцег Нови Миља Виторовић сматра да је повећање гостију за 30 одсто у односу на 2022. годину, резултат представљања туристичке понуде и капацитета у Европи, што је резултирало већом посјетом гостију из Западне Европе.

-У Херцег Новом борави 21.500 гостију, а шпиц сезоне се тек очекује. У односу на претходну годину чак 20 до 30 одсто је већа посјета. Структура гостију је разноврсна, доминирају посјетиоци из региона, али све је више оних из Западне Европе. Херцег Нови је и град фестивала и бројних манифестација, што га чини интересантним за све генерације - казала је Виторовић за Танјуг.

Да ће туристичка сезона достићи ниво посјетилаца из 2019. године сматра и менаџер хотела Парк Владимир Поповић.

-Предсезона је била одлична, а то може бити показатељ да ће јул и август бити на нивоу из 2019. године. Имали смо одличну предсезону ове године, нарочито су били доминантни гости из Западне Европе. Почели смо рано, од средине фебруара. Очекујемо да јул и август буду традиционално добри - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана