У ФБиХ заражено 10 лица, више од 8.000 у изолацији

ГС
У ФБиХ заражено 10 лица, више од 8.000 у изолацији

САРАЈЕВО - У Федерацији БиХ тренутно је вирусом корона заражено 10 лица, а више од 8.000 налази се у изолацији и под љекарским надзором, изјавила је члан Федералног штаба цивилне заштите Марина Бера.

Бера је након сједнице Федералног штаба цивилне заштите рекла да су у Мостару регистрована три случаја заразе, а да су сви остали налази негативни.

Федерални штаб донио је данас двије нове наредбе за сузбијање ширења вируса корона којим се наређује кантоналним кризним штабовима да изврше прерасподјелу радног времена здравствених радника, сарадника и осталих запослених у здравственим установама у складу са потребама и актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Здравственим установама наређено је да по потребама повуку и ангажују за рад у матичној здравственој установи специјализанте и супспецијализанте који су тренутно на специјалистичком, односно супспецијалистичком стажу или су по било ком другом основу на едукацији ван здравствене установе чији су запослени.

Наређено је и да кантонални, општински и градски штабови одмах ставе на располагање јединице цивилне заштите, односно службе заштите и спасавања, као и додатне снаге и средства хигијенско-епидемиолошких служби из система кантоналне/општинске/градске установе здравства, јавних комуналних предузећа и привредних друштава за спровођење појачаних ванредних мјера одвоза смећа, чишћења, прања и дезинфекције - посебно градских улица, тротоара, јавних степеништа, тргова, јавних паркинг и простора који су поплочани, односно асфалтирани.

Нове наредбе ступају на снагу даном доношења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана