У другом кругу избора у четири велика града у Хрватској

Срна
У другом кругу избора у четири велика града у Хрватској

Загреб - У Хрватској је вечерас завршено гласање на локалним изборима, а према резултатим излазних анкета у четири велика града биће одржан други круг избора за градоначелнике.

У Загребу у други круг, према првим резултатима, иду Милан Бандић и Анка Мрак-Тариташ, у Сплиту Жељко Керум и Андро Крстуловић Опара, у Осијеку Иван Вркић и Ивана Шојат, а у Ријеци Војко Оберснел и Хрвоје Бурић, јавили су хрватски медији.


Према првим непотпуним резултатима Државне изборне комисије /ДИП/, у Загребу након обрађених 4,74 одсто бирачких мјеста води Бандић са 39,69 одсто, а Мрак Тариташ има 21,01 одсто.

У Сплиту је до 21.00 час обрађено 17,58 одсто бирачких мјеста, а води Керум са 32,43 одсто, а за њим је Опара са 24,81 одсто.

Предсједник ДИП-а Бранко Хрватин рекао је да су обрадили више од 30 одсто бирачких мјеста, те да ће у поноћ бити обрађено више од 90 одсто бирачких мјеста.

На локалним изборима право гласа имало је 3.720.000 грађана који су имали право да бирају ко ће у наредне четири године бити у представничкој и извршној власти у 576 локалних јединица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана