У девет саобраћајних несрећа код Нове Градишке учествовала 22 возила

Срна
У девет саобраћајних несрећа код Нове Градишке учествовала 22 возила

ЗАГРЕБ - У девет саобраћајних несрећа код Нове Градишке, у којима је погинуо држављанин БиХ, а повријеђено 11 лица, учествовала су 22 возила, од којих седам теретних, саопштено је из хрватске полиције.

Од укупног броја возила било је 14 путничких и аутобус у којем је било 14 путника, који нису повријеђени.

Погинуо је 51-годишњи држављанин БиХ, а од укупног броја повријеђених два лица су задобила тешке повреде и збринута су у болници у Новој Градишки.

У саопштењу се наводи да су се саобраћајне несрећа догодиле јуче поподне на дионици ауто-пута између петље Окучани и Нова Градишка у смјеру Липовца, од којих су двије била са повријеђеним лицима, а седам са материјалном штетом.

Шест саобраћајних несрећа догодило се од 18.18 до 18.30 часова због, како се наводи, не држања потребног растојања и неприлагођене брзине и у вези с тим полиција је издала прекршајне налоге за шест лица.

У несрећи која се догодила у 18.26 часова, а у којој су учествовали теретни аутомобил и три путничка, лакше су повријеђене двије особе доби од 37 година и збринуте су у болници у Новој Градишки. Полиција је издала прекршајне налоге за двије особе.

Два теретна и три путничка возила сударила су се у 18.34 часова и том приликом је страдао држављанин БиХ, двије особе су тешко, а седам лакше повријеђене.

“Наставља се рад полицијских службеника и криминалистичко истраживање над 40-годишњаком, који је управљао теретним аутомобилом грчке регистрације и двојицом возача путничких аутомобила /регистрације Србије/ доби од 56 и 41, након чега ће бити поднесена одговарајуће пријаве надлежном државном тужилаштву”, наводи се у саопштењу.

У 18.45 часова догодила се још једна несрећа, када је аутомобил БиХ регистрације ударио у друго путничко возило које је потом ударио у теретно возило, који је био заустављен и оштећен у саобраћајној несрећи.

Није било повријеђених, а учесници су прекршајно санкционисани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана