У Дарди ХДЗ дијелио ученицима свеске са националним ознакама

ГС
Foto: Пихабау

ОСИЈЕК - У Општини Дарда код Осијека првог дана школске године општински одбор ХДЗ подијелио је ученицима свеске са хрватским симболима и поруком: “Усправно стојимо, не клечимо ни пред ким, нисмо ми никога тлачили, немамо ништа с тим”, што је изазвало полемике на друштвеним мрежама.

Фотографију спорне свеске на Фејсбуку је објавила сестра 12-годишње ученице и истакла да се Општина побринула да дјеца науче разлику између “наших” и “њихових”.

“На овој фотографији је биљежница коју је моја дванаестогодишња сестра, а исту такву и други њени вршњаци, добила у школи. У школи која врви од националних мањина (не само ових проблематичних, страшних Срба, већ неких десетак мањина), што ученика, што професора и осталих запослених, преносе Независне.

Ако су се случајно заломили неки родитељи (попут мојих) који нису своју дјецу научили која је разлика између ''наших'' и ''њихових'', Општина се побринула да дјецу ипак упозна с горе наведеним појмовима. С поносом кажем да ова биљежница иде за потпалу, моја сестра то сигурно неће носити у школу...”, написала је, између осталог, сестра 12-годишње дјевојциче.. ХДЗ, Опћински одбор Дарда, хвала на поклону”, навела је.

Огласио се потом ОО ХДЗ поруком да је то срамота и, како су навели, ваш одраз поштовања према држави у којој живите.

“Ако вас вријеђа хрватска застава и хрватски војник, онда вам није јасно гдје живите и није вам јасно да мањине морају да поштују државу у којој живе на начин на који већински народ поштује права тих истих мањина које се сада буне”, поручили су из ХДЗ, пренио је загребачки Вечерњи лист.

Општина је одбила одговорност, као и школа чији директор Јанош Бони тврди да насловницу свеске нису ни видјели ни одобрили.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана