У Црну Гору стигле вакцине Спутњик Ве из Србије

Тањуг
У Црну Гору стигле вакцине Спутњик Ве из Србије

ПОДГОРИЦА - На аеродром у Подгорици слетио је авион Владе Србије којим су допремљене руске вакцине Спутњик Ве које је Србија донирала Црној Гори.

Премијерку Србије Ану Брнабић на аеродрому је дочекао премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.

Онс је изразила вечерас задовољство што је у прилици да у име грађана Србије и државе уручи донацију вакцина против корона вируса Црној Гори истичући да на овај начин Србија жели да отвори ново поглавље у односима две земље.

"Овим желимо да односи буду између два народа као између браће и сестара, најбољих и највећих пријатеља. Желимо да градимо мостове братства и пријатељства са Црном Гором", поручила је Брнабић на подгоричком аеродрому гдЈе је предала црногорском колеги Здравку Кривокапићу првих 2.000 доза руских вакцина Спутњик Ве.

Премијер Кривокапић изјавио је да су вакцине Спутњик Ве које је Србија донирала тој земљи доказ великог поштовања које Србија исказује према Црној Гори и изразио наду да ће то бити нови почетак развоја међусобних односа.

"Надам се да ће ово бити нови почетак развоја наших односа, који су једно време били у застоју. Морамо да унапређујемо наше односе у корист наших грађана, јер је то наша државничка обавеза", рекао је Кривокапић на аеродрому у Подгорици, након што је премијерка Србије Ана Брнабић предала први контингент вакцина.

Црногорски премијер исказао је захвалност грађанима Србије, који су се одрекли својих вакцина и упутили их грађанима Црне Горе.

Брнабић је раније данас најавила да ће Србија Црној Гори донирати руску вакцину јер је Спутњик В најближа за регистрацију у Црној Гори, а Србија је хтјела да поступи прагматично.

Како је тада рекла, донацију не гледа као на политичко, већ здравствено питање.

Поручила је да је лако бити солидаран у лака времена и истакла да је поносна што је Србија довољно солидарна.

"Ми у овом тренутку имамо довољно вакцина да вакцинишемо неких 850.000 људи, с тим што нам додатне вакцине стижу у наредних неколико дана", рекла је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана