У Црну Гору стигао још један контингент вакцина "Фајзер"

Срна
Foto: Gov.me

ПОДГОРИЦА - У Црну Гору данас је стигао још један контингент "фајзер" вакцина, дио од укупно 42.000 доза које ће бити испоручене до августа, саопштило је Министарство здравља.

Министар Јелена Боровинић Бојовић захвалила је ЕУ за солидарност и пријатељство које исказала према свим државама западног Балкана и позвала грађане да се вакцинишу.

Амбасадорка ЕУ у Црној Гори Оана Кристина Попа истакла је да је ЕУ од почетка пандемије обезбиједила Црној Гори више од 115 милиона евра бесповратне подршке и повољних кредита.

"Овај новац је помогао да заштитимо медицинске раднике, побољшамо заштиту здравља грађана и сачувамо хиљаде радних мјеста. Донација вакцина је још један начин на који ЕУ и њене државе чланице показују солидарност са грађанима Црне Горе", поручила је Попа.

Испорука вакцина финансирана је из пакета помоћи вриједног 70 милиона евра, који је Европска комисија усвојила у децембру 2020. године.

Амбасадор Аустрије у Црној Гори Ана Јанковић рекла је да је Аустрија интензивно сарађивала с Европском комисијом како би омогућила дијељење вакцина против ковида 19 са западним Балканом и преузела је улогу координатора у овом пројекту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана