У Црној Гори регистровано 413 јахти, 60 више у односу на прошлу годину

Tanjug
Foto: BokaNews

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори је регистровано 413 јахти, око 60 више у односу на прошлу годину, подаци су које је објавила Влада.

Ријеч је о пловилима која су уписали већином држављани Русије, Србије, Украјине, Бјелорусије, Италије, Сједињених Америчких Држава, Чешке, Босне и Херцеговине и Велике Британије. Међу власницимима је 48 грађана Црне Горе.
    
Влада Црне Горе је објавила имена свих власника, а подгорички медији издвајају да су међу њима црногорски бизнисмен Драган Бокан, бизнисмен Дејан Бан, функционер опозиционе ДПС Горан Кушевија, БиХ политичар и некадашњи власник Аваза Фахрудин Радончић, а за неке од њих се посебно наводи да су блиски пријатељи бившег шефа црногорске државе Мила Ђукановића.
    
Међу власницима јахти регистрованих у Црној Гори има и јавних функционера али и чланова њихових породица, пријатеља и кумова.
    
Власник јахте је и компанија “Воли Моторс”, која је у власништву бизнисмена Драгана Бокана, који широм Црне Горе посједује маркете „Воли“.
    
Јахту, која плови под именом “Бава”, посједује бизнисмен Дејан Бан, чија породица је у кумовској вези са предсједником државе Милом Ђукановићем.
    
Јахту са именом “Боки” регистровану у Црној Гори има компанија “Стадион”, која је у власништву бизнисмена Војина Жугића, брата од стрица доскорашњег гувернера Централне банке (ЦБЦГ) Радоја Жугића.
    
На листи власника јахти у Црној Гори је и Горан Кушевија, дугогодишњи функционер ДПС-а. Његова јахта је регистрована под називом „Сарабанде“.
    
Држављанин Србије Родољуб Драшковић, власник концерна “Свислајон-Таково” посједује јахту “Лав Николај Фјодор” регистровану у Црној Гори. Родољуб је брат српског политичара Вука Драшковића…
    
У регистар јахти уписана пловила дужа од седам метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана