У Црној Гори постоји ћелија Ал-Каиде?

Агенције
У Црној Гори постоји ћелија Ал-Каиде?

Подгорица - Турска амбасада потврдила је и званично идентитет странца који се од љетос налази у притвору због лажног пасоша, а који тврди да бјежи од "Ал-Каиде", која своју ћелију има и у Црној Гори.

Његово право име није Али Илхан Исмаил, већ Јусуф Целалетин Бицеру. Рођен је у Истанбулу 1960. године и држављанин је Турске, а не Сирије, како је тврдио.

Судија которског Основног суда Момирка Тешић је овог 56-годишњака осудила на седам мјесеци затвора због фалсификовања исправа, а казна му истиче 6. фебруара.

Током судског поступка било је опречних информација о његовом поријеклу. Раније је појаснио да је тако морао да уради, јер га, како тврди, траже "Ал-Каида" и Исламска држава, који су му, наводно, убили цијелу породицу. Овај Сиријац са турским држављанством тврди да у Црној Гори постоји ћелија "Ал-Каиде". Каже и да му је турска влада 2002. године дала турски идентитет да би га заштитила и констатовао да није могао бити утврђен његов идентитет, јер се не налази на списку Интерпола. Суђењу је у петак присуствовао представник UNHCR-а Слободан Рашчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана