У Црној Гори одузето 1.568 пакета цигарета од 1,2 милиона евра

Срна
У Црној Гори одузето 1.568 пакета цигарета од 1,2 милиона евра

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори спријечено је кријумчарење још 1.568 пакета цигарета у вриједности од око 1,2 милиона евра, рекао је данас директор Управе прихода и царина Црне Горе Раде Милошевић.

Милошевић је на конференцији за новинаре истакао да је ријеч о наставку акције "Транзит", у којој је заплијењена огромна количина цигарета и показано да дуванска мафија више нема слободну проходност и да не контролише институције.

Према његовим ријечима, током 40 дана ове владе заплијењено је близу 150.000 пакета цигарета, што је највећа заплијењена количина досад у Црној Гори.

"У акцији `Транзит` одузели смо осам контејнера са цигаретама, а у оквиру другог одузимања спријечили смо додатно кријумчарење 1.568 пакета цигарета.
Ту је у питању `дупли контејнер`, гдје је фирма власник цигарета покушала да обмане државу и пријавила да је једна количина цигарета у питању, а када смо обавили контроле испоставило се да су то дупли пакети. Утврђено је да три контејнера имају дуплу вриједност", навео је Милошевић.

Он је рекао да би вриједност одузете робе, када би се платиле све дажбине, била око 1,5 милиона евра, те додао да је претпоставка да у Луци Бар има још цигарета које нигдје нису евидентиране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана