У Црној Гори од сутра раде ноћни клубови и дискотеке

Танјуг
У Црној Гори од сутра раде ноћни клубови и дискотеке

ПОДГОРИЦА - Црна Гора од сутра попушта епидемиолошке мјере за заштиту од вируса корона, биће дозвољен рад ноћних клубова, дискота и школских излета и ексурзија у иностранство, а повећава се и број посјетилаца на спортским манифестацијама на отвореном, саопштио је директор Института за јавно здравље (ИЈЗ) Игор Галић.

Галић је на прес конференцији саопштио да у затвореним спортским објектима остаје ограничење броја посјетилаца до 50 одсто уз по једно празно сједиште између гледалаца.

"Све остале мјере остају на снази. Број новообољелих у посљедње две седмице мањи је за око 42 одсто у односу на претходне две недјеље, такође и број преминулих у посљедње двије седмице је мањи за око 63 одсто у односу предходне двије недјеље", рекао је Галић.

Говорећи о укидању обавезе ношења маски, Галић је рекао да ИЈЗ прати епидемиолошку ситуацију и да ће упоредо са ситуацијом у региону и свијету процијенити и предложити мјере.

"Након стабилизовања ситуације размотрићемо и тај приједлог. За сада, док још траје сезона респираторних вируса, та мјера остаје на снази", рекао је Галић, пренијели су подгорички медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана