У Црној Гори од данас скраћен полицијски час, почиње вакцинација новинара

Срна
У Црној Гори од данас скраћен полицијски час, почиње вакцинација новинара

ПОДГОРИЦА - Полицијски час у Црној Гори од данас је краћи за један сат, у десет општина отварају се баште угоститељских објеката, а почиње и вакцинација новинара.

Грађани ће од сада моћи да се крећу од пет до 22 часа, сат времена дуже. Нове мјере важиће до 9. априла.

Баште угоститељских објеката биће отворене у Подгорици, Бару, Колашину, Мојковцу, Бијелом Пољу, Андријевици, Пљевљима, Беранама, Улцињу и на Цетињу, а радиће до 21 час.

Министар здравља Црне Горе Јелена Боровић Бојовић рекла је јуче на конференцији за новинаре да у баштама за једним столом смију сједјети највише двије особе, размак између столова мора бити метар и по, а забрана музике остаје на снази.

Привредни субјекти од данас ће умјесто до 20 радити до 21 часова. Тржни центри и даље остају затворени, а досадашња ограничења остају у Никшићу и Шавнику због озбиљне епидемиолошке ситуације.

И забрана међуградског саобраћаја остаје на снази.

Из Министарства здравља је најављено да данас почиње вакцинација запослених у медијима вакцинама „Астра Зенека“. У Подгорици ће бити вакцинисани у Дому ЈНА, а у осталима општинама на постојећим пунктовима.

- Министарство позива на солидарност међу самим редакцијама у вези са приоритетом вакцинације оних који су на терену (новинари, водитељи, сниматељи и фоторепортери), али коначну одлуку о редослиједу препуштамо вама. Званична пријава за регистрацију није потребна - наводи се у саопштењу.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана