У центру Задра претучена тројица француских туриста

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ- Тројица младића у центру Задра претукла су 2. априла тројицу француских туриста, од којих је један задобио тешке тјелесне повреде, док су двојица лакше повријеђена, саопштила је задарска Управа полиције.

Наводи се да је над тројицом хрватских држављана довршено кримналистичко истраживање и они се сумњиче да су тога дана око три сата иза поноћи на Народном тргу вербално и физички напали тројицу страних држављана.

"Том приликом су двоје држављана Француске, 20-годишњак и 23-годишњакиња, лакше повријеђени, док је трећа особа, 20-годишњи држављанин Француске задобио тјелесне повреде, које су накнадно у Општој болници Задар оквалификоване као тешке...", стоји у полицијском саопштењу.

Истраживањем је утврђено да је осумњичени 19-годишњак током нарушавања јавног реда и мира теже повриједио страног држављанина и против њега ће бити поднијета кривична пријава због тешке тјелесне повреде.

Такође, против овог 19-годишњака биће поднијет и оптужни приједлог због почињеног прекршаја у складу са Законом о прекршајима против јавног реда и мира.

А против 18-годишњака слиједи оптужни приједлог због прекршаја Закона о прекршајима против јавног реда и мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана