У Бенковцу покушавају одузети имовину коју су Срби користили

ГС
Епархија далматинкса (Манстир Крупа)
Foto: Википедиа | Епархија далматинкса (Манстир Крупа)

Град Бенковац јавно је објавио приједлог програма располагања пољопривредним земљиштем у власништву Хрватске за подручје града Бенковац којим се покушава одузети имовима свима који су је користили, а водила се као општенародна имовина, саопштила је Епархија далматинска.

У саопштењу се наводи да је приједлог програма садржи попис свих катастарских честица пољопривредног земљишта у власништву Хрватске одређених за давање, јавља РТРС.

- Овим путем покушава се одузети имовина свима који су уживали и користили је, а водила се на општенародној имовини, те ће се дати-продати другима - упозирили су из Епархије.

Програм ће бити објављен до сриједе, 1. марта, до када је могуће и уложити приговор на изложени Програм на прописаном формулару.

- Сви наши сународници могу добити све потребне информације о предложеном Програму и сву помоћ у улагању приговора од правника Српског народног вијећа, 27. и 28. фебруара и 1. марта од 9.00 до 16.00 часова у просторијама Црквене општине у Бенковцу - наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана