У акцији Порт заплијењено 485 килограма кокаина из Колумбије

Танјуг
У акцији Порт заплијењено 485 килограма кокаина из Колумбије

ПОДГОРИЦА - Десет Албанаца, ухапшених узаједничкој акцији полиција Црне Горе и Албаније, преко Луке Бар кријумчарили су 485 килограма кокаина, 55 килограма више него што је првобитно објављено, показали су експертски извештаји чије дијелове преносе албански медији.

Првобитно је објављено да је у заједничкој акцији полиције и тужилаштава двеју држава заплијењено 430 килограма кокаина и ухапшено десет држављана Албаније.

Ријеч је о акцији спроведеној у новембру прошле године, а албански медији сада износе дијелове експертског извештаја,  који показују да је преко Луке Бар у Албанију пребачено 485 килограма кокаина из Колумбије. 

Црногорска полиција утврдила је да се кокаин налази у пошиљци органског ђубрива - које је још у јулу стигло у Луку Бар из колумбијске луке Буенавентура бродом "Монте Цервино" - заплијењен је у Албанији. 

Полиција је ову акцију назвала "Порт". 

Међутим, према експертском извештају, кокаин је прво из Колумбије отишао у Грчку, потом у Луку Бар а онда у Албанију. 

Контејнер, у којем се налазило органско ђубриво распоређено на 20 палета, је "кроз Црну Гору био у транзиту, док је крајња дестинација била Албанија", наведено је у саопштењу Управе полиције Црне Горе у новембру прошле године. 

Десет држављана Албаније ухапшено је на територији те земље "због постојања основа сумње да су починили кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога".

У акцији је, према наводима црногорске полиције, заплијењено и више комада оружја.

Ова заплена кокаина последња је у низу сличних акција полиције, у којима је у више наврата пронађена велика количина ове опојне дроге, пренио је портал РТЦГ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана