У акцији “Бровинг” ухапшен полицајац и одузето 13 комада ватрног оружја

Srna
У акцији “Бровинг” ухапшен полицајац и одузето 13 комада ватрног оружја

ПОДГОРИЦА - Полицијски службеник са Цетиња ухапшен је, а кривична пријава поднесена је против бивше начелнице Подручне јединице за управне послове, држављанства и странце због сумње да су злоупотребом службеног положаја издавали одобрења за набавку оружја, те је јутрос и залијењено 13 комада ватрног оружја.

Ухапшен је службеник МУП-а чији су иницијали М.П. /51/, а због истог кривичног дјела кривична пријава поднесена је против бивше начелнице Подручне јединице за управне послове, држављанства и странце на Цетињу О.К. /63/, саопштила је Управа полиције.

Сумња се да су О.К и М.П. од 2019. до 2022. године, противправним искориштавањем службеног положаја, издали одобрења за набавку оружја за лица В.В, Б.В. и Е.М, од којих је оружје одузето, као и другим лицима, чиме су им омогућили набавку 28 комада ватреног оружја супротно законским одредбама, наводи се у саопштењу полиције.

Службеници полиције су у наставку националне акције "Бровинг" рано јутрос извршили претресе на више локација на Цетињу у и другим градовима Црне Горе и одузели 13 комада ватреног оружја и муниције, укључујући и осам комада оружја дуге цијеви, и 804 комада муниције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана