Тужиоци покушавају да ријеше мистерију како је страдао младић из Албаније

ГС
Тужиоци покушавају да ријеше мистерију како је страдао младић из Албаније

Криминалистичка полиција у Подгорици испитује под којим околностима је наступила смрт албанског држављанина Димитри Бећираја (33), који је због тешких повреда главе преминуо прошлог понедјељка, 7. августа ове године.

Бећирај је у Клинички центар примљен 28. јула, а прва информација која је заведена била је да је тешке повреде лобање наводно задобио током саобраћајне незгоде у близини подгоричке болнице.

Низ чудних околности

Испитивањем случаја полиција је утврдила низ чудних околности које су довеле до трагедије, због чега су одмах упознали Основно државно тужилаштво у Подгорици.

Према незваничним информацијама “Вијести”, Бећирај се тог дана посвађао са невјенчаном супругом Ј. П. након чега се догодила незгода у којој је младић задобио повреде усљед којим је преминуо десетак дана касније.

Према тој верзији, Бећирај и невјенчана супруга су се свађали, након чега је дјевојка ушла у њихов аутомобил и упалила возило. Тада је он, како се вјерује, скочио на хаубу, али је дјевојка прво додала гас па потом нагло закочила.

Бећирај је пао и главом ударио о цесту, послије чега је касније дошло до смртоносних повреда.

ОДТ Подгорица је 11. августа у одговору “Вијестима” саопштило да је то тужилаштво о овом догађају формирало предмет, након чега су послије спроведених вјештачења, списе доставили надлежном Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Преузет предмет

Они нису одговорили која су вјештачења урађена, те да ли тужилац из ОДТ-а Подгорица узимао изјаву од Бећирајеве невјенчане жене.

Тог дана из ВДТ-а Подгорица је “Вијестима” саопштено да су из ОДТ-а Подгорица преузели предмет.

- Вишем државном тужилаштву у Подгорици је управо од стране Основног државног тужилаштва у Подгорици достављен предмет који наводите у Вашем питању. Предмет ће бити додијељен у рад државном тужиоцу, а који ће предузети све мјере и радње у складу са законом - пише у одговору ВДТ-а Подгорица.

Они нису одговорили на питања шта је све тужилаштво урадило у извиђају, те даље кораке вишег тужиоца као ни податке под којим околностима је наступила смрт Бећираја.

Породица тражи одговоре

У одговору ОДТ ни ВДТ Подгорица нису саопштили податке да ли су тужиоци узимали изјаву од Бећирајеве невјенчане супруге Ј. П. у којем својству, те да ли јој је током извиђајног поступка одређиван притвор.

Подгоричка полиција током рада на овом случају узела је изјаву од Ј. П. али и од свједока несреће у Подгорици.

Породица младића, поријеклом из Албаније, од полиције тражи одговоре како је дошло до несреће након које је преминуо Димитри Бећирај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана