Тужилаштво за 30 дана продужило рок за одлуку о оптужници за Агрокор

Г.С.
Тужилаштво за 30 дана продужило рок за одлуку о оптужници за Агрокор

Жупанијско државно тужилаштво у Загребу продужило је за још 30 дана рок за подизање оптужнице у случају Агрокор, због сложености истраге.

Тужилаштво је одлучило искористити законску могућност и рок продужити за још 30 дана због сложености и опсежности кривичког предмета. Наиме, за довршење одлуке о подизању оптужнице је потребно додатно вријеме за анализу обимне прикупљене документације, сазнаје Хина из извора блиских истрази.

Наредни рок за подизање оптужнице је 17. септембар.

Истрага у случају Агрокор такођер је била продужена због сложености истраге, а довршена је прије мјесец дана, 17. јула.

Загребачко Жупанијско државно тужилаштво је истрагу против Ивице Тодорића, његових синова Ивана и Анте Тодорића те 12 Агрокорових менаџера и ревизора покренуло још у новембру 2017. због незаконитог прибављања више од милијарду куна.

Уз Тодорића и синове истрагом у случају Агрокор су обухваћени и Алојзије Панџић, Дамир Куштрак, Хрвоје Балент, Ивица Црњац, Оливио Дискордиа, Маријан Алагушић, Сања Хрстић, Мислав Галић, Томислав Лучић, Пирушка Цањуга, Љерка Пуљић и Ивица Сертић, подсјећа Хина.

Сви су били чланови управе или надзорног одбора у Агрокору, док су Дискордиа и Хрстић запосленици ревизорске куће Бакер Тиллy која је радила ревизорске извјештаје за Агрокор.

Истражни затвор био је одређен једино за Ивицу Тодорића који је након изручења Хрватској из Лондона спроведен у затвор у Реметинцу, да би 20. новембра прошле године на слободу изашао уз кауцију од 7,5 милиона куна и мјере опреза међу којима је и забрана напуштања Загреба.

У међувремену Тодорићу је почело и суђење због оптужби да је Агрокор оштетио за 1,25 милиона евра заједно с Антом Хуљевом, Пирушком Цањугом и Никол де Роси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана