Тужилаштво уложило жалбу, тражи притвор за Вељовића

Срна
Тужилаштво уложило жалбу, тражи притвор за Вељовића

ЦЕТИЊЕ - Руководилац Основног државног тужилаштва у Цетињу Душко Милановић потврдио је да је тужилаштво уложило жалбу на одлуку локалног судије за истрагу Борка Лончара да не одреди притвор савјетнику за безбједност предсједника Црне Горе Веселину Вељовићу.

Милановић је за "Вијести" рекао да је Основно државно тужилаштво у Цетињу изјавило жалбу на рјешење којим је одбијен као неоснован приједлог за одређивање притвора осумњиченом В.В. из Подгорице, због извршења кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Судија Лончар је у понедељак, након скоро трочасовног саслушања, пустио на слободу доскорашњег директора Управе полиције, кога тужилаштво терети да је напао полицајце 5. септембра на Цетињу, приликом протеста због устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Вељовић је на саслушању негирао оптужбу и оптужио премијера Здравка Кривокапића и потпредсједеника владе Дритана Абазовића да га "политички прогањају" и свете му се, поручивши им да га "неће ни ућуткати, ни уплашити".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана