Тужилаштво: У крви Баножића нема присуства алкохола

Танјуг
Тужилаштво: У крви Баножића нема присуства алкохола

ЗАГРЕБ - Жупанијско државно тужилаштво у Вуковару демантовало је данас медијске написе да је у крви бившег министра одбране Марија Баножића након саобраћајне несреће утврђена присутност алкохола.

- У узорку крви који је након саобраћајне несреће узет од бившег министра одбране Мариа Баножића, након што је у суботу у раним јутарњим сатима скривио саобраћајну  несрећу, није утврђена присустност алкохола - наводи се у саопштењу Жупанијског државног тужилаштва.

Наводе да је тужилаштво током поподневних сати на дан несреће примило резултате токсиколошког вјештачења (алкохол, дрога, психотици и лијекови) и да је увидом утврђено да  код осумњиченог 44-годишњег возача приватног возила у тренутку удеса није било трагова супстанци, који утичу на психофизичке способности осумњиченог.

Напомињу да је у сврху утврђивања чињеница важних за кривични поступак, Жупанијско државно тужилаштво у Вуковару издало налог за обдукцију смртно страдалог 40-годишњег возача комби возила и налог Центру за форензичка испитивања, истраживања и вештачења "Иван Вучетић" за токсиколошко вештачење крви и урина, те да су налази сутрадан потврђени у писаном облику.

Напомињу и да још нису примили кривичну пријаву Полицијске управе вуковарско-сремске против Баножића, уз напомену да је додатно ЖДО обавјештено од Полицијске станице Винковци да су на тражење вјештака који је присуствовао увиђају поновно изашли на мјесто догађаја ради додатних мерења, пренијели су хрватски медији.

Дио медија данас је објавио службено непотврђену информацију да је током провјере узорка крви Мариа Баножића у винковачкој болници пронађена присутност 0,21 промила алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана