Тужилаштво: Пријете озбиљне казне због фалсификованих потписа подршке

Tanjug
Foto: Arhiva

ПОДГОРИЦА- Основно државно тужилаштво могло би се бавити случајевима фалсификовања лажних потписа подршке предсједничким кандидатима, речено је за портал РТЦГ.

    Они кажу да грађани, уколико утврде преко апликације Државне изборне комисије да је њихов потпис подршке неком од кандидата фалсификован, поднесу пријаве Тужилаштву за злоупотребу.
    
"Тужилаштво ће поступати у складу са овлашћењима и ако за то буде основа, процесуирати одговорне", казали су ииз ОДТ Подгорица. 
 

   Црногорски закон препознаје "фалсификовање исправе" као кривично дjело. 
 
   "Ко направи лажну или изда неистиниту исправу у погледу јавне исправе, тестамента, менице, чека, јавне или службене књиге или друге књиге која се мора водити на основу закона, учинилац ће се казнити затвором од три месеца до пет година", предвиђено је законом. 
 
   Адвокат Веселин Радуловић сматра да је у питању фалсификат. 

    "Јавна је тајна да то партије раде годинама јер су у поседу бирачког списка и личних података грађана. Морао би се наћи начин да се провера потписа врши делотворно јер овако то нема смисла", казао је Радуловић. 

    Ових дана све више грађана Црне Горе тврди да су себе, уз личне податке, нашли међу онима који су наводно потписима подржали неког од предсједничких кандидата, иако то нису урадили, већ је сада изгледно да су злоупотребљени и фалсификовани.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана