Тужилаштво Црне Горе тражи списак запослених пред изборе

Вијести
Тужилаштво Црне Горе тражи списак запослених пред изборе

Подгорица - Тужилаштво Црне Горе је од директора Управе за кадрове и Завода за запошљавање Црне Горе Светлане Вуковић и Вукице Јелић, али и и министра правде Душка Марковића, затражило изјашњење и документацију о свим који су уочи парламентарних избора ступили у радни однос, сазнају “Вијести” из више извора.

Они су, према једном извору, дужни да тужилаштву доставе и комплетне досијее тих запослених.

То су за сада једини потврђени кораци тужилаштва у расвјетљавању афере “Снимак”, иако је премијер Мило Ђукановић јуче казао да је добио информацију да је дио посланика Демократске партије социјалиста већ добио захтјев од тужиоца да се изјасни поводом својих ставова који су, како је навео, захваљући афери доспјели у јавност.

Међутим, посланици те партије Зоран Јелић и Зоран Вукчевић казали су јуче “Вијестима” да не знају ништа о томе и да они нијесу добили позив тужилаштва.

Посланик, садашњи политички директор ДПС-а Тарзан Милошевић није желио да прецизира да ли је добио позив од тужилаштва да се изјасни о својим ставовима, већ је рекао да се информације о томе могу добити само од државног органа који се бави истрагом.

На аудио снимцима са сједница ДПС, функционерка ДПС Далиборка Пејовић захвалила се Милошевићу, који је тада био министар пољопривреде, јер је захваљујући његовом ангажаману ДПС побиједио на неким бирачким мјестима на изборима у Херцег Новом.

Још један од садашњих посланика и актера афере “Снимак”, Радивоје-Лала Никчевић јуче није одговарао на позиве и поруке “Вијести”.

Мрежа за афирмацију невладиног сектор и посланица Позитивне Црне Горе Азра Јасавић претходно су Врховном државном тужилаштву поднијели кривичне пријаве у вези са афером “Снимак”.

МАНС је поднио пријаву против 22 функционера владајуће партије, актера у афери “Снимак”, због сумње да су злоупотријебили службени положај и незаконито користили државне ресурсе како би утицали на политичку вољу грађана и исход избора.

Тужилаштво је током прошле године одбацило око 100 пријава МАНС-а које су се односиле на кршење закона о финансирању политичких партија у диијелу запошљавања, потрошње буџета институција, вршење притиска на запослене и њиховог поткупљивања уочи парламентарних избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана