Турковићева упутила демарш Хрватској, Милановић поручио да лажи не коментарише

ГС
Турковићева упутила демарш Хрватској, Милановић поручио да лажи не коментарише

САРАЈЕВО - Министарство вањских послова БиХ, којим руководи Бисера Турковић (СДА), данас је упутило демарш Хрватској због наводне изјаве председника Зорана Милановића "да се у Сребреници није догодио геноцид".

"Министарство вањских послова Босне и Херцеговине изражава најоштрије осуде изјаве председника Републике Хрватске господина Зорана Милановића, од 12. септембра 2022. године, а у којима је, током радног ручка на самиту Брдо Бриони, негирао геноцид у Сребреници", наведено је, између осталог, у протестној ноти, пренио је сарајевски портал Клиx.

Наводну изјаву предсједника Републике Хрватске Зорана Милановића да у Сребреници није почињен геноцид његов уред одбацио је као лаж.

"То је лаж, а лажи не желимо коментирати", одговорено је Хини из Уреда предсједника Републике Хрватске.

Србијански медији, позивајући се на неименоване изворе, објавили су да је Милановић на ручку са учесницима састанка Процеса Брдо-Бријуни прошлога викенда у Брду код Крања, рекао да "постоје разне врсте геноцида, а у Сребреници није био геноцид" над Бошњацима у љето 1995.

Ту вијест пренијели су бх. медији, након чега су услиједиле жестоке реакције, jaвњају Незаависне новине.

Након реакције Уреда предсједника Хрватске којом тврди да он није негирао геноцид у Сребреници током радног ручка из Кабинета предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Шефика Џаферовића речено је да је Милановић доводио у питање геноцид у Сребреници, на што је током састанка упозорен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана