Турци преузели посао земаљских услуга на аеродрому Загреб

Срна
Foto: Arhiva

ЗАГРЕБ - Привредно друштво Хавас, подружница турске компаније ТАВ Ерпортс, преузело је посао земаљског опслуживања на аеродрому Загреб, који је постао 31. ваздушна лука у којој послује та турска фирма.

Хавас ће на загребачком аеродрому пружати путничке услуге, затим заступање и надзор, управљање летовима, контролу терета, комуникације, карго и поштанске услуге, објавио је портал наводи Екс-Ју Авијејшен,. "Као члан програма Туркволити , користимо прилике да остваримо раст у иностранству са знањем које смо стекли у Турској.

Око 30 авио-компанија има редовне летове на загребачком аеродрому, који је постао значајно туристичко одредиште на Јадрану.

Све процесе ћемо обављати као једини пружалац земаљских услуга на аеродрому, који има и теретни и општи ваздушни саобраћај", каже Мете Ерна, генерални директор Хаваса за тај шпецијализовани портал.

Организациона јединица за земаљске услуге у Зрачној луци Загреб има око 500 запослених и 176 моторних возила. ТАВ је део конзорцијума који је надлежан за управљање аеродромом Загреб на основу уговора о концесији до 2042. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана