Тротилом на Софтића, полиција провјерава да ли је био праћен

Вијести.ме
Тротилом на Софтића, полиција провјерава да ли је био праћен

Подгорица - Полицијски инспектори прексиноћ су, због напада на новинара “Вијести” Туфика Софтића, на информативни разговор привели неколико особа из Берана и од њих прикупили обавјештења, преносе “Вијести.ме”.

Према незваничним информацијама, инспектори су прегледали снимке са надзорних камера у маркету “Воли”, гдје је Софтић трговао непосредно прије експлозије.

Изузети су, такође, и снимци са неколико објеката у близини Софтићеве куће.

На снимцима је, према незваничним информацијама, примијећен аутомобил који поред Софтићеве куће пролази у вријеме које се поклапа са експлозијама.

Полиција ће, како је “Вијестима” потврђено, провјерити и телефонску комуникацију, са локација куда се новинар кретао и у близини његове куће.

- Четири особе позване су у ЦБ Беране и од њих су узете изјаве. Инспектори изузимају снимке са надзорних камера и прегледају их. Јуче ујутро урађен је увиђај, а вјештак Радован Поповић није могао са сигурношћу да се изјасни да ли је шок бомба или тротил. Чекамо резултате вјештачења изузетих трагова из Форензичког центра, како би са сигурношћу знали који је експлозив у питању - рекао је извор “Вијести” из Управе полиције.

Још непознати нападачи, покушали су да ликвидирају Туфика Софитића или да униште његов аутомобил, а не да га заплаше, како је то саопштено одмах након напада.

Новинар “Вијести” и “Монитора” казао је да му је полицијски вјештак, током увиђаја, рекао да је у његово двориште бачен тротил - моћан експлозив, а не шок бомба, на шта су инспектори прве вечери посумњали.

У недјељу, око 22 часа, у двориште новинара из Берана, бачен је експлозив са спорогорећим штапином.

Бомба је експлодирала 70-ак сантиметара од Софтићевог аутомобила.

Нико није повријеђен.

Софтић је са супругом и троје дјеце био у кући за вријеме експлозије.

На истом мјесту, он је прије скоро шест година брутално претучен, али полиција није открила нападаче.

Софтић је кући дошао 20-ак минута прије експлозије, што могуће указује да је био праћен.

Он је јуче казао да није сигуран да ли су нападачи ушли у његову авлију или су са улице бацили експлозивну направу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана