Тројки за мучење Срба само 14 година затвора

Агенције
Тројки за мучење Срба само 14 година затвора

Сплит - Тројица бивши војних полицајаца неправоснажно су осуђена у суду у Сплиту на вишегодишње затворске казне у случају "Лора 2", због ратних злочина 1992. године против ратних заробљеника из бивше ЈНА и српских паравојних јединица у сплитском затвору "Лора".

С обзиром на ранију правоснажну осуђујућу пресуду у случају "Лора 1", у којем им се судило због ратних злочина против цивила, судија Жупанијског суда у Сплиту Владимир Живаљић досудио је замјенику управника Војно-истражног центра "Лора" Тончију Вркићу обједињену затворску казну од десет година, а припадницима 72. јединице војне полиције Анти Гудићу и Анђелку Ботићу укупно по осам година затвора. У случају "Лора 2" Вркић је добио шест, а Гудић и Ботић по четири године затвора. Њима се судило у обједињеном судском поступку "Лора 1" и "Лора 2".

У издржану казну им је урачунато вријеме у затвору на основу пресуде из "Лоре 1", а хрватски медији наводе да су им, по овој неправоснажној јединственој казни преостале још око двије године затвора. Они су по изрицању јединствене казне одведени у затвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана