Три мјесеца од масакра на Цетињу: “Срца нам пате, душа нас боли, а лијека нема”

Г.С.
Три мјесеца од масакра на Цетињу: “Срца нам пате, душа нас боли, а лијека нема”

ЦЕТИЊЕ - Навршило се три мјесеца од највећег масакра на Цетињу када је помахнитали Вук Бориловић (35) побио 10 људи, ранио шест особа, а прве жртве крвавог пира били су његови подстанари Наташа Пејовић Мартиновић (35) и њена два сина стара осам и 11 година.

Овим поводом на друштвеној мрежи Фејсук потресну поруку написала је Наташина мајка Весна Пејовић, која је у масакру остала без кћерке и два унука.

„О судбино проклета, три мјесеца како су вас крвници и њихови помагачи узели ваше тек започете животе. Наташа срећо моја, анђеле мајкин, срца нам пате, душа нас боли, а лијека нема”, написала је неутјешна мајка Наташе Пејовић Мартиновић.

Она је додала.

„Тражимо вас, замишљамо. Превише смо се грлили, па нам јако фале ваше руке и ваши пољупци. Анђели моји, љепоте, доброте наше, не би жељела да вам наше сузе, бол и туга ремете ваш вјечни сан, али туга је огромна, многи добри људи, а има их, тугују и плачу за вама”, написала је Весна Пејовић испод заједничке фотографије своје кћерке и њена два сина.

„Показала си срећо моја, да си достојанствена свог живота, јер си се борила за своја два анђела. Остаћете за сва времена у срцима добрих људи који су у вама препознали добре и племените особе. Ја се Нана, сине, борим, као што ме знаш, али се бојим да је ова борба претешка.”

Весна Пејовић, затим је наставила са својом потресном објавом на којој је навела да своје вољене који су страдали од Бориловићеве руке воли највише на свијету.

„Животи наши, сваки секунд је вама намијењен. Волимо вас највише на свијету”, написала је бака дјечака која је неутјешна и након три мјесеца од највећег масакра у новијој историји Црне Горе.

Злочин који је потресао Цетиње, Црну Гору, али и цијели регион, подсјетимо, догодио се 12. августа, када је Вук Бориловић кренуо у крвави поход у ком је прво убио своје подстанаре Наташу Пејовић Мартиновић (35) и њена два сина, а потом и њиховог кума Милана Митровића (37), затим свог ујака Горана Ђуришића (54), а онда и комшије Рајка (56), Димитрија (81) и Даницу Дрецун (74), а на крају Данијелу (51) и њену сестру Александру Радуновић (52).

Бориловић, иначе, кобног дана није хтио да се преда, па је у њега пуцала полиција, као и комшија Ненад Нено Калуђеровић, али чији је метак био кобан по њега још није утврђено.

„Први пројектил који је погодио Цетињанина Вука Бориловића испаљен је из полицијског пиштоља, показала је истраге Вишег државног тужилаштва у Подгорици”, пишу црногорске Вијести и додају да се још увијек не зна ко је испалио смртоносни хитац, преноси Курир.

Истражиоци, међутим, ни након три мјесеца нису утврдили из чијег пиштоља су испаљена преостала четири пројектила која су погодила масовног убицу 12. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана