Три државна секретара из СДП поднијели оставке

Танјуг
Три државна секретара из СДП поднијели оставке

ПОДГОРИЦА- Државни секретари из редова Социјалдемократске партије (СДП) Амина Цикотић, Петар Оџић и Будимир Мугоша поднијели су неопозиве оставке на те функције.

Цикотић је била државна секретарка у Министарству спорта и младих, Оџић у Министарству капиталних инвестиција, а Мугоша у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Они су оставке доставили министрима надлежних ресора, а у образложењу су навели да је влада, којој је изгласано неповјерење у парламенту, изгубила легитимитет да у пуном капацитету води унутрашњу политику, па тако и у ресорима где су радили.

"Као политички именовано лице у влади сматрам примјереним да у таквим околностима више не обављам дужност државне секретара/ке у Влади Црне Горе", наводи се у њиховим саопштењима.

Поручују да су схватајући дужности максимално одговорно, "у потпуности настојали да током трајања мандата све активности и радне обавезе буду спровођене у најбољем интересу државе и свих њених грађана".

Замолили су и да се њихове оставке процесуирају на првој сљедећој сједници владе и захвалили на досадашњој коректној сарадњи, пренијеле су подгоричке Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана