Трговци уклањају спорне производе с полица у Хрватској

ГС
Foto: Pixabay

ЗАГРЕБ - Санитарна инспекција Државног инспектората Хрватске наложила је привремено забрану стављања у промет и повлачење сумњивих производа са тржишта, а након обављеног инспекцијског надзора у угоститељским објектима и код дистрибутера у Ријеци и узимања четири узорка, сви марке "Romerquelle".

У саопштењу Инспектората се наводи да током инспекцијског надзора у промету није затечена сумњива серија напитка "Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate" 330 мл, коју је конзумирала особа са задобијеним тjелесним повредама.
 
Након примљених нових информација током јучерашњег дана о тровању на Природословно-математичком факултету Универзитета у Загребу санитарна инспекција изузела је један узорак Coca-Cole, оригиналног укуса, Газирано освежавајуће безалкохолно пиће, 500 мл, из самоуслужног апарата, као и још два узорка Coca-Cola у паковању од 2 л, оригиналног укуса и Coca-Colа Зеро из малопродајне трговине. Узорци су на анализи у Хрватском заводу за јавно здравство.
 
"У циљу заштите јавноздравственог интереса и заштите здравља људи, односно постојања сумње да храна није сигурна, а у складу с Законом о храни санитарна инспекција је трговачком друштву привремено забранила стављање на тржиште и повлачење суспектних производа. Инспекцијско поступање је у току, а по пријему резултата анализа санитарна инспекција предузеће законом прописане мере, а Државни инспекторат ће о свему обавестити јавност", стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана