Трговац дрогом у клубу убијен пиштољем који је донио суспендовани полицајац

ГС
Трговац дрогом у клубу убијен пиштољем који је донио суспендовани полицајац

ЗАГРЕБ - Загребачка полиција саопштила је данас да су двојица осумњичених, један за убиство Томислава Сабље (41), други за саучесништво, након довршеног криминалистичког истраживања предати притворском надзорнику, као и да је један од осумњичених полицајац.

Осумњичени саучесник (26) је полицијски службеник Полицијске управе загребачке, који је од новембра 2021. године, привремено удаљен из службе због тежих повреда службених дужности до окончања дисциплинског поступка.

Тада му је одузето је службено оружје, службена легитимација и значка, преноси Хина.

Како се наводи полицијском саопштењу, потврђена је сумња да је 22. априла, око 4.40 сати, у Улици Флоријана Андрашеца у ноћном клубу, убијени дошао у вербални сукоб с једним од гостију, а онда је узео ватрено оружје, које је било одложено испод јакне на полици изнад сепареа поред којег је убијени био са својим друштвом и прислонио том госту пиштољ на стомак.

Осумњичени убица (37) је од саучесника (26) узео пиштољ и дошао до жртве.

Између њих двојице тада је избио вербални сукоб након којег је осумњичени испалио више хитаца, и на месту убио Сабљу.

Осумњичени убица је потом саучеснику дао оружје.

Сабљу је Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминалитета (УСКОК) оптужила у предмету "Тебра". Групу предвођену Томиславом Сабљом, Томиславом Сучићем и Ђорђем Вулетићем УСКОК терети да су у саставу злочиначког удружења од 2016. до 2019. године починили низ тешких кривичних дјела, почевши од кријумчарења дроге, преко паљења аута, до подстицања на тешко повређивање и противправне наплате. Дрога је кријумчарена преко БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана