Треће убиство у Бару за мање од мјесец

Агенције
Треће убиство у Бару за мање од мјесец

Подгорица - Баранин Славко Пековић убијен је у ноћи између уторка и сриједе у сачекуши испред своје куће у барском насељу Шушањ.

Полиција интензивно трага за нападачем, а јуче су били блокирани сви излази из града. То је треће убиство у Бару, а пето у Црној Гори за мјесец. У полицијској евиденцији Пековић није био вођен као безбједносно интересантно лице, а у граду је био познат као мотоциклиста и менаџер спортске кладионице​.

Пековићева кућа је у непосредној близини жељезничког тунела, у дијелу града који је слабије насељен и у којем су већином куће за одмор.

Иако су званичници послије низа ликвидација у Бару и Котору обећали оштрију борбу против организованог криминала, до сада није ухапшен нити један од починилаца пет убистава који су за само четири седмице потресли два црногорска града, а оружани обрачуни се настављају.

Подсјетимо, 7. септембра испред зграде у којој живи у самом центру Бара убијен је Баранин Жељко Вукославчевић (39).

Убиство се догодило у тренутку док су у близини на клупи испред зграде сједиле двије особе. Вукославчевић је дио полицијске евиденције годинама, због низа кривичних дјела, а прије мјесец изашао је из затвора у којем је лежао због насилничког понашања и наношења тешких тјелесних повреда. Полиција и даље трага за нападачем који је у августу испалио 15 метака у Баранина Божидара Томашевића (35), који је живио у Новом Саду. Томашевић је убијен на паркингу удаљеном 100 метара од полицијске станице у центру Бара. Убица је побјегао иако су се из зграде ЦБ Бар код аутомобила убијеног одмах појавили полицајци.

Обрачун криминалних кланова потресао је овог мјесеца и Котор, град у којем су криминалци два пута постављали камере како би могли контролисати ко улази и излази из града. У бомбашком нападу који се догодио 12. септембра у Котору погинули су Горан Бискуповић и Милош Бошњак. Бомба је активирана испред куће Которанина Горана Бискуповића, који је према полицијским евиденцијама био близак шкаљарском клану. Ни ова убиства нису расвијетљена.

Коментаришући безбједносно стање у Бару и Котору, министар унутрашњих послова Црне Горе Горан Даниловић изјавио је да све док се вође организованих криминалних група у Црној Гори не изведу пред лице правде, неће бити мира у градовима. Због убистава у Котору и Бару министар је од предсједника Владе Мила Ђукановића затражио да сазове сједницу Вијећа за националну безбједност.

Предсједник СДП-а Ранко Кривокапић истакао је да грађани Црне Горе не могу мирно да корачају главним туристичким центрима, ни највећим градовима на приморју.

- То је оно што ниједна држава себи не може да дозволи, да организовани криминал влада улицама Црне Горе, влада животом грађана и да обрачуни криминалних група постају дневни догађаји у Црној Гори - истакао је Кривокапић.

У Црној Гори и даље је нерасвијетљено више од 40 убистава.

Баранин претучен па бачен у канал

Баранин Ненад Болтић (25) тешко је претучен у августу, а након пребијања бачен је у полусвјесном стању у канал поред пута надомак манастира Рибњак. Барска полиција је поднијела кривичне пријаве против Митра Вуковића (24) из Петровца и Стефана Џаковића (27) из Бара, због сумње да су претукли Болтића. Вуковић и Џаковић ће се бранити са слободе. Болтићу је живот спасен јер су га убрзо пронашли другови. Он је том приликом задобио потрес мозга, ишчашење врата и амнезију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана