Траже боље услове рада: Протест ватрогасаца испред сједишта Владе Црне Горе

Анадолија
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА - Око 300 ватрогасаца из свих црногорских општина протестује данас испред Владе Црне Горе, незадоволјни висином зараде и условима рада.

Ватрогасци од премијера Дритана Абазовића захтијевају да им се зараде обрачунавају као што је случај са припадницима полиције, војске и медицинским радницима.

Предсједник Струковног синдиката ватрогасаца Горан Трипковић казао је новинарима да од 2015. покушавају да промијене нека законска рјешања.

"Поред свих обећања свих министара, све то је остало мртво слово на папиру", казао је Трипковић.

Каже да је обрачуном по програму "Европа сад" неко "заборавио" њихов минули страж, ноћне и прековремене сате. Трипковић наводи и да имају информације да су све друге службе добиле адекватан обрачун плате.

У августу, након пожарне сезоне, премијер Дритан Абазовић је ватрогасцима обећао награде. Он је тада приликом посјете которских ватрогасаца на локалитету Дражин врт казао да ће сви који учествују у гашењу пожара биће награђени од државе.

"Послије обећања премијера у августу да ће бити награђени ватрогасци спасиоци, то је једина информација коју смо ми тада добили и од тада немамо никакву информацију да ће до те помоћи доћи", казао је Трипковић.

Већина општина на сјеверу, каже Трипковић, кубури са недостатком адекватне опреме.

"Ми тражимо и да нам се обезбиједи опрема како би адекватно могли да интервенишемо. Ниједног цента од оног што нам је обећано нисмо добили", нагласио је Трипковић.

Надлежни, како додаје, треба да се питају шта могу да очекују уколико не испуне обећања која су им дали.

"Нисмо дошли због политичких парола и намјерно смо чекали да прођу избори да би тражили наша права", рекао је Трипковић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана