Трагедија у Словенији: Три особе настрадале на обилазници код Љубљање

ГС
Трагедија у Словенији: Три особе настрадале на обилазници код Љубљање

ЉУБЉАНА - Три особе погинула су код Љубљане у судару више возила која су се потом запалила, саопштила је љубљанска полиција.

Из полиције су навели да су у тешкој саобраћајној несрећи учествовала три путничка возила, од којих је на једном била и приколица, и два камиона.

"Према досадашњим сазнањима, три лица су од задобијених повреда преминула на мјесту удеса", наводи се у полицијском саопштењу и додаје да је најмање једно лице повријеђено.

Саобраћајна несрећа догодила се око 15.30 часова на љубљанској обилазници код излаза Рудник према Копру.

Према незваничним информацијама, већи камион је без кочења налетио на колону возила.

Према незваничним подацима једна особа је настрадала у аутомобилу, у који је ударио камион и гурао га испред себе. Тај ауто, као и камион, су у потпуности изгорили. Још двије особе су умрле у другом ауту, који је учестововао у несрећи.

Љубљански ватрогасци су позив за помоћ примили око пола четири сата. Како је рекао вођа интервенције Силво Кунтарич, добили су обавјештење да се ради о несрећи, у којој су учествовали камион и један ауто и да камион гори. По томе, кад су се у најгорем саобраћајном шпицу успјели пробити до мјеста несреће, показало се да је било много, много горе.

"Пожар камиона је био потпуно развијен. Горјела је путничка кабина, гуме, гориво. Срећом су на теретном дијелу биле негориве ствари, ипак је камион у потпуности изгорио. Камион је испред себе гурао неко возило, које је такође горјело. Иза је био још један мањи ауто и нажалост смо одмах видјели да су у њему двије особе мртве. Тијела смо техничким захватом спасили из искривљене лимарије те помогли још при спашавању људи из још једног аута, који је завршио на боку, исто тако се на бок поставио још један камион, И учествовао је још један ауто с приколицом," описао је Кунтарич несрећу на јужној обилазници. На лице мјеста је било 24 ватрогасца с осам возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана