Трагедија у Скопљу: Бацила се са прозора болнице након што је родила дјечака

Г.С.
Трагедија у Скопљу: Бацила се са прозора болнице након што је родила дјечака

СКОПЉЕ - Породиља (39) преминула је синоћ у болници у Скопљу од повреда које је задобила приликом пада са прозора Гинеколошко-акушерске клинике у том граду.

Несретна жена се 2. јула бацила са прозора клинике неколико дана након што је родила здраво мушко дијете.

Она је одмах са озбиљним повредама превезена у другу болницу, али, упркос напорима љекара, јучер је изгубила борбу за живот.

Из ГАК-а негирају одговорност за овај трагичан случај. Државни инспектор је приликом истраге установио пропусте и издао налог да се утврди одговорност здравствених радника који нису пружили психијатријску помоћ породиљи која је у два наврата имала анксиозне нападе након порођаја. Ипак, менаџмент болнице каже да су учинили све, а да ће на извјештај инспектора званично одговорит сљедеће седмице.

- Читав експертски колегијум је прегледао овај случај, али нико није одговоран за оно што се догодило трагичног дана. Нама је јучер стигао извјештај инспектората и на исти ћемо одговорити у понедјељак - рекла је директорица болнице Викторија Јовановска.

Родила здраву бебу

Жена која је скочила 2. јула са првог спрата је четири дана раније родила здраву бебу, али је одмах показивала узнемиреност. Наводи се да је клинички психолог одмах разговарао са њом, а када је други пут имала анксиозни напад дата јој је и терапија и савјетована је даља процјена њеног здравственог стања. Уочи отпуста наводно је причала и са психијатром.

Приликом пада са спрата породиља је задобила тешке тјелесне повреде и одмах је пребачена у другу болницу, гдје је након двије седмице подлегла повредама, преноси Телеграф.

Њен син је раније отпуштен кући и налази се са остатком породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана