Петриња: Мушкарац преминуо након пада с крова

ГС
Петриња: Мушкарац преминуо након пада с крова

ПЕТРИЊА - У Петрињи је данас, око 10 сати, за вријеме радова, с крова пао мушкарац који је од задобијених повреда преминуо, јавила је ПУ Сисачко-мославачка, преноси ХРТ.

Ради се о 57-годишњем А.Ц., бившем специјалцу из села Мали Јадрч недалеко Врбовског.

Једној породици која је страдала јуче је донирао властиту камп кућицу, а данас је покушао помоћи при санацији крова. То се, нажалост, показало кобним.

Звао ме јучер, питао јесам ли на подручју Петриње да се нађемо. Рекох му да долазим средином тједна. То је задње што смо се чули, не могу вјеровати", рекао је за Јутарњи његов пријатељ.

Градоначелник Петриње: Човјек је изгубио живот, нема ријечи да умањимо бол "Немојте се неорганизирано пењати на кровове. Знам да је тешко гледати своју имовину и муку, али најтеже је доћи пред обитељ и рећи да више немаш најближега. У тој помоћи можемо направити престрашне штете, а с друге стране кад погледамо да је човјек изгубио живот онда не постоје ријечи да умањимо бол. И онда како пред те људе?", рекао је за ХРТ градоначелник Петриње Даринко Думбовић.

Два ватрогасца су повријеђена током санирања објеката.

Два ватрогасца повријеђена су приликом санације посљедица земљотреса на зградама на подручју Сисачко-мославачке жупаније.

Из Хрватске ватрогасне заједнице су навели да је до сада повријеђено шест ватрогасаца, који раде на оштећеним објектима.

Ангажовано је 488 ватрогасаца са 122 ватрогасних возила, а распоређени су на на подручју Сиска, Петриње и Глине, те Мајура код Хрватске Костајнице.

На подручју Загреба до сада је обављено више од 500 интервенција које су се односиле на уклањање димњака, санације кровова, уклањање оштећених црепова и фасада.

Због рада у тешким условима, на оштећеним објектима и на великој висини, гдје стално пријети опасност од урушавања, у помоћ ватрогасцима стиже и психолог, преносе хрватски медији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана