Топлотни удар на обали Јадрана: Издато црвено упозорење за дубровачку, сплитску и ријечку регију

Анадолија
Топлотни удар на обали Јадрана: Издато црвено упозорење за дубровачку, сплитску и ријечку регију

ЗАГРЕБ - Државни хидрометеоролошки завод Хрватске издао је црвено упозорење за дубровачку, сплитску и ријечку регију због високих дневних температура.

Како се наводи на овим подручјима очекује се топлотни удар, са максималним дневним температурама већим од 36 степени Целзијуса, те изразито високим температурама током ноћи од око 27 степени Целзијуса.

„Подузмите мјере, очекују се екстремно високе температуре. Заштитите себе, дјецу и старије. Поступајте према савјетима данима од стране надлежних тијела. Могући су кварови на појединим инфраструктурама“, наводе из Државног хидрометеоролошког завода Хрватске.

Истовремено на подручју загребачке, карловачке, книнске и госпићке регије на снази је наранџасто упозорење с обзиром да се прогнозирају максималне дневне температуре око 35 степени Целзијуса.

„Будите спремни на појаву здравственог ризика због врућине и високих температура код осјетљиве популације, понајприје старијих и мале дјеце. Слушајте и поступајте према савјетима данима од стране надлежних служби“, упозоравају из Државног хидрометеоролошког завода Хрватске.

Једино је на подручју осјечке регије на снази жуто упозорење гдје се очекују максималне температуре до 35 степени Целзијуса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана