Томпсонов концерт у Книну уз усташке поздрави и скандирање Убиј Србина

Агенције
Томпсонов концерт у Книну уз усташке поздрави и скандирање Убиј Србина

Више десетина хиљада људи синоћ је, у оквиру обиљежавања 20. годишњице операције "Олуја", у Книну присуствовало концерту контроверзног пјевача Марка Перковића Томпсона, који је обиљежен повицима "за дом спремни", пренела је агенција Хина. Публика је на концерту скандирала и "Убиј, убиј Србина".

На стадиону НК Динара окупило се више од 60.000 људи.  

Хрватски медији су пренијели да су организатори Томпсоновог концерта очекивали да се тамо појави и предсједница Грабар-Китаровић, што се ипак није догодило.
У ВИП ложи је виђен њен супруг Јаков, а придружио му се и предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко.  

Томпсон је концерт почео ускликом "за дом", многи из публике узвратили су му са "спремни", а узвикивали су и "Побједа!" и "У бој, у бој за народ свој!".

Концерт Марка Перковића Томпсона се на дан обележавања "Олује" раније сваке године одржавао у Чавоглавама, а ове године први пут је организован у Книну. 

На бини су се појавили и Ђуро Гловашки, представник ратних ветерана дочекан са овацијама публике, и градоначелница Книна Јосипа Римац. Након почетних ријечи Гловашког, из публике се зачуло урлање и скандирање "Убиј Србина", преноси портал index.hr.  

Због несагласности око мjеста и начина прославе, Дан побjеде и домовинске захвалности и 20. годишњица "Олује" ове године славила се у Хрватској два дана.

Војна парада одржана је у Загребу, а централна прослава обиљежавања "Олује" одржана је у Книну.  

Полиција је у сриједу у Книну забиљежила шест прекршаја, укључујући ношење капе и заставе с усташким обиљежјима, пренио је "Вечерњи лист".

"Четири прекршаја односе се на кршење закона о јавном реду тако што је у једном случају забиљежена продаја заставе неприкладног садржаја, а у другом се радило о физичком сукобу. У остала два случаја забиљежено је омаловажавање полицијских службеника", рекла је портпарол шибенско-книнске полиције Марица Косор.

Додала је да се два прекршаја односе на кршење закона о јавном окупљању тако што је забиљежено одевање неприкладним садржајем, у једном случају је била застава, а у другом капа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана